20 d’abril del 2010

flamenco hoy


flamenco hoy és l'espectacle de carlos saura que es representarà al barcelona teatre musical fins al 2 de maig. i encara ara només puc exclamar: "oh, oh, oh... i oh!" (que seria l'equivalent a l'ole més castís). quina manera de flipar! dos hores que es fan curtíssimes. sevillanes, tango, buleries, saeta, rumba, fandango... fins i tot una guajira, un pasdoble i incursions brillants de jazz. i a mi, que encara no sé identificar del tot a l'escenari aquests tecnicismes (bé, tret de les sevillanes), tot això m'arriba en forma de poesia, atmosfera andalusina, passió, lament, ràbia, entranya, festa, picardia, elegància i perfecció... ART, en definitiva i en majúscules. i com van demostrar els bailaors i bailaores principals de l'obra, no cal tenir un nom famós ni un cos escultural per fer coses espectaculars. quan dic "famós" ho dic per mi, i pel públic poc versat en aquest món (segur que noms com pastora galván, antonio rey o nani paños sonen molt dins del mundillo). és un espectacle rodó, tant pel ball com per la música (impecables el guitarrista, "ole, antonio!", i el piano, chano domínguez, aquest sí que sona), el cante, l'escenografia i el ritme global.

(text prestat per psg, gràcies!)

4 comentaris:

psg (paris saint germain - partido socialista galego) ha dit...

oh! quin honor veure publicada la meua modesta opinioneta en aquest gran blog de crítica teatral! :p

Meli ha dit...

ei!!! Passeig de gràcia!!! fantàstica la crítica!! però... clari, des de quan t'agraden aquests ballets espanyolets? jo et feia més de flauteta i saltets en el metro... en fi, els temps canvien!!! mil i dos mil patos pel psg (passeig de gràcia) i per la meva clari preferida!!!

AROITA ha dit...

Buenos días a todas/os, me ha gustado mucho esta crítica teatral si puedo iré a verlo porque a mi me gusta mucho el flamenco. Toda mi familia es andaluza y desde bien pequeña he escuchado a mi tío cantar saetas, sevillanas, bulerías, tocar la guitarra flamenca y la caña ( sonido parecido a castañuelas )y siempre se me ha puesto la piel de gallina.
Comentaros que aquí donde me veis sé bailar sevillanas y estoy aprendiendo tocar cajón flamenco ( Toni me está enseñando )
Me ha gustado mucho esta entrada clarita eres toda una artista polifacética.

la chica ha dit...

en serio que sabes hacer TODO ESTO?!?!?!?! tantos años que nos conocemos y no tenía ni idea!

si quieres ir llámame, tengo 50% de descuento.

mola muuuuuuuuuuuuuuucho!