22 de juliol del 2008

Les Santes

Com ja heu anat sentint a dir aquests últims dies de Juliol se celebra la Festa Major de Mataró, coneguda popularment com Les Santes. Nom que fa referència a les dues patrones de la ciutat de les quals no us en diré el nom car dedueixo que ja el sabeu.

Els dies 26, 27 i 28 són els oficialment importants, però ja des de dissabte passat s'estan fent diverses activitats com Castellers (convidats els Castellers de Vilafranca), visita al museu, torneig de voley platja, exhibició de gimnàstica rítmica... Tot aquesta actes presumeixen de gran assistència, doncs la majoria de Mataronins ja agafen vacances en previsió a una agenda apretada d'actes. Jo sóc mataronina però no exerceixo massa per culpa dels compromisos amb els barcelonins. Cada cop m'agrada menys anar a treballar a Barcelona perquè no em permet veure les exhibicions de gimnàstica o participar al torneig de voley platja... tan de bo pogués formar part de la colla gegantera o em conformaria portant un cap gros (els capgrossos els porten nens entre 7 i 16 anys...).

Per altra banda és una festa de la que podem presumir molt. Tenim un correfoc increïble i que forma part de la vigília: Desvetllament bellugós (els gegants surten a ballar a les 23.30 de la nit, i quan dic ballar no dic fer cercles amb el so del flabiol entonant el gegant del pi no... sinó que fan bots i voltes a ritme de timbals). Un ritme frenètic amb el Ball del 15. Després s'arriba a la pl.sta.Anna i es mengen galetes i vi bo. I a partir de la 1 de la matinada a tapar-se perquè hi ha l'Escapada Negra Nit (correfoc). Quan acaba ens refresquem amb la Gran Ruixada (musica, so i color a l'aire lliure amb aigua al mateix temps). Tot això s'acaba a partir de les 7 del matí.

Evidentment la Meli, aquests últims anys a les 7 del matí del 27 es llevava i a les 8 baixava a buscar el tren esquivant vòmits, pixarades, petards, bosses de plàstic... etc. Enguany no! Ja que el 27 cau en diumenge PERO justament la Meli és fora de cap de setmana. La trobareu a l'estartit posant-se morena de cara la boda del dia 1, de la qual també en faré una entrada especial.

Gràcies a tots i bones santes!!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, i mentre la Meli està posant-se morena, en Ristu fent un protocol (del qual no en té ni p**a idea)....

la chica ha dit...

i després de tota la moguda ve no sé qui a tocar el timbal per anunciar no sé què. total, que no dorms ni de broma! oi? tu ho saps explicar millor, em sembla...

la chica ha dit...

sí que tens idea, ristu!

Anònim ha dit...

Ristu!
Sisplau, no siguis exagerat. El protocolu el podries fer avui mateix i et sortiria amb tota la mala llet que tu saps.
Que els japos no t'axafin el sopar. No soparas divendres?
Patos

la chica ha dit...

m'estic fent un lio...

quantes entrades hi ha, amb el sopar de demà?

em fa il·lu tenir una festa de cumpleanys. vindrà la sus! coneixeràs la sus! recordes? "felicitats, sus!"

la chica ha dit...

per cert, sou conscients que cap comentari té relació amb cap entrada?

Anònim ha dit...

visca la sus!
demà la pressionaré perquè participi al blog!
demà pressionaré tothom perquè participi al blog, jo enlloc de voler tenir noves coneixences el que vull és més gent a qui pressionar...

Anònim ha dit...

Clara!

Que el meu primer comentari sí que tenia a veure amb el tema, eh??????

Si és que.....

Per cert, hauríeu de veure la Melisenda, tot el matí: "Has participat al blog? Què has participat al blog? Per cert, ja has participat al blog?"

Buf, què cansina!!!!

FELICITATS SUS!!!!!

la chica ha dit...

felicitats, sus!

la sus ha desaparegut, no? on ets, sus?
efectivament, la meli va dir: "hola sus. felicitats, sus. participa, sus."